fejlesztesek Vasarosnameny
késelés

Illusztráció

Az apa nyomatékosan megkérte a gyereket, hogy akkor se jöjjön le az emeleti gyerekszobából, ha kiabálást hall. A gyermek mégis lement, és szörnyű látványban volt része, ami a bíróság szerint egész életére kiható nyomokat hagyhat. A férfit életfogytiglanra ítélték.
A Nyíregyházi Törvényszék nem jogerős határozatával emberölés bűntettében és kiskorú veszélyeztetésének bűntettében mondta ki bűnösnek a vádlottat, és halmazati büntetésül életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte, valamint mellékbüntetésként 10 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. Az ítélet szerint a vádlott a szabadságvesztés büntetésből legkorábban 25 év elteltével bocsátható feltételes szabadságra. A szabadságvesztést fegyházban kell végrehajtani. A vádlott szülői felügyeleti jogát megszüntette.
A megállapított tényállás szerint a vádlott és a sértett 1998-ban kötött házasságot, és 2003. évben megszületett gyermekük. A vádlott a sértettel előbb Magyarországon, majd külföldön, többnyire Írországban dolgozott. 2004-évben Magyarországra költöztek, majd Nyíregyházán vállalkozásba kezdtek.
A vádlott házasságkötésüktől kezdődően gyakran játszott különböző szerencsejátékokat, amely miatt a sértettel többször veszekedtek. Vállalkozásuk 2010. évben válságba került, ezért a vádlott 2011. márciusában ismét Írországa ment dolgozni, míg a sértett itthoni vállalkozásukat vezette. A vádlott Írországban ismét szerencsejátékozni, pókerezni kezdett, és több millió forint összegű adósságot halmozott fel. Amikor a sértettnek ezt bevallotta ismét veszekedés alakult ki. A sértett elhidegült férjétől és új kapcsolatot létesített.
2012. Húsvét környékén közölte férjével, hogy el akar válni tőle. A vádlott 2012. szeptember 3-án jött haza Írországból szabadságra. Szabadságának ideje alatt a sértettel gyakran, napi szinten vitatkoztak. A vádlottnak 2012. szeptember 19. napján kellett volna visszautaznia, azonban szeptember 18-án egyre biztosabb lett abban, hogy felesége megcsalja. A vádlott rögzítette a sértett beszélgetését, és azt CD formátumra akarta menteni, ezért családjával az Univerzum Üzletházhoz mentek. A másolás sikertelensége után a sértett nagymamájához mentek, ahonnan a sértett elment vállalkozásuk ügyeit intézni. A sértett felhívta legjobb barátnőjét, és közölte vele, hogy fél hazamenni. Este 9 óra körül hazamentek, majd 21 óra 30 perc körüli időben a vádlott a nappaliból a gyerekszobába küldte a gyermeket, és megkérte, hogy ne jöjjön le akkor sem, ha kiabálást hall. A vádlott ezt követően kérdőre vonta a sértettet, majd nem engedte a sértettnek, hogy külföldön élő édesanyjának telefonáljon, és a kanapéra nyomta a sértettet. A sértett kiabálni kezdett, és megerősítette azt a szándékát, hogy el kíván válni.
A vádlott ezt követően feleségét puszta kézzel, ököllel több alkalommal megütötte, egy kerámia tállal fejtetőn ütötte, majd az összetört tál darabjával megszúrta a fejét. A szomszédok a veréssel járó zajokat, a sértett segélykiáltásait hallva a lakásba az ablakon keresztül bekiabáltak, valamint tojással dobták meg az ablakot. A vádlott a bántalmazást kis időre félbehagyta, az ablakokat bezárta, majd késsel folytatta felesége bántalmazását. Eközben O. J. sértett az emeleti gyerekszobából lemenve, meglátta erősen vérző anyját és apját a bántalmazáshoz használt véres késsel.
A gyermek segítségért kiabált, mely hallatán a szomszédban lakó tanú a lakás csengőjének folyamatos nyomásával próbált segítséget nyújtani. Ezt követően a gyermek a bejárati ajtót kinyitotta, majd a vádlott az ajtókinyitást észlelve felesége bántalmazásával ismét felhagyva gyermekét hátulról megtaszította. A gyermek így a bejárati ajtón át kijutott a lakásból. A vádlott ezt követően a bejárati ajtót bezárta és tovább folytatta felesége késsel történő bántalmazását.
A szomszédok értesítése alapján a helyszínre érkező rendőrök felszólítására sem nyitotta ki az ajtót a vádlott. Amikor a szomszédos erkélyről átmászó rendőröket meglátta, ennek hatására hagyta abba a sértett bántalmazását és nyitott ajtót. S. N. sértett nyakán lévő szúrt sérülések azonban olyan súlyosak voltak, hogy az elszenvedésüket követően néhány percen belül a helyszínen elhalálozott. A törvényszék a büntetés kiszabása során súlyosító körülményként értékelte a családon belüli erőszak, ezen belül is közeli hozzátartozók sérelmére elkövetett élet és testi épség elleni bűncselekmények rendkívüli elszaporodottságát. Nyomatékosító súlyosító körülményként értékelte, hogy a vádlott által elkövetett bűncselekmény gyermeke egész életére kiható nyomokat hagyott.
Enyhítő körülményként értékelte – kisebb súllyal – a vádlott büntetlen előéletét, beismerő vallomását, megbánó magatartását, és az időmúlást.
– Dr. Toma Attila sajtószóvivő –

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Minden vélemény számít!