A megyében egyedülálló, csodás látványelemekkel tarkított ’56-os megemlékezés Vásárosnaményban

40 eves vasarosnameny logo fejlesztesek Vasarosnameny
A megyében egyedülálló, csodás látványelemekkel tarkított '56-os megemlékezés Vásárosnaményban
Vásárosnamény – Az 1956-os forradalom Magyarország népének a Sztálinista terror elleni forradalma és a szovjet megszállás ellen folytatott szabadságharca, amely a 20. századi magyar történelem egyik legmeghatározóbb eseménye volt. A budapesti diákoknak az egyetemekről kiinduló békés tüntetésével kezdődött 1956. október 23-án, és a fegyveres felkelők ellenállásának felmorzsolásával fejeződött be Csepelen november 11-én. Hagyományosan erre emlékezik meg az ország számos települése is, így a Bereg szíve is. Október 23-ai nemzeti ünnepünket, méltóságteljesen, igazi városi színvonalú műsorral tették emlékezetessé a Vásárosnaményi Eötvös József Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanárai és diákjai.
A megemlékezők immár hagyományos módon a Balázs József Városi Könyvtár és Művelődési Ház nagytermében gyűltek össze, hogy emlékezzenek nagyjainkra.  Az egyedülálló fény és hangtechnikai eszközökkel tarkított városi megemlékezésen, a Himnusz dallamait követően az iskola két diákja Takács Flóra és Liba Liliána köszöntötte a jelenlévőket melyet Filep Sándor, Vásárosnamény város polgármesterének ünnepi beszéde követett. Beszédében kiemelte azon hősöket akik 1956-ban Budapesten, az országban és itt a Beregben is sokat tettek azért, hogy az eszme kiteljesedhessen.

A kortársbeszédet  megkezdődött a párját rikító ünnepség, mely során Takács Sándor technikai erőfeszítéseinek hála, fantasztikus hang- és látványelemekkel tarkított megemlékezést csodálhatott meg a városi publikum. A fantasztikus fényeffektek mellett az iskola 7.c és 7.d osztálya átéléssel előadott szavalatokkal, illetve szívbemarkoló visszaemlékezésekkel, a kor történéseinek hű felidézésével repítette vissza a forradalom helyszínére a hallgatóságot. Takácsné Homa Éva és Vincze Mónika tanárnők által megálmodott tánckoreográfia és szavalatok segítségével idézték fel a forradalom történéseit, szellemét a gyerekek. Az előadás színvonalának emelésében a kiváló vizuális elemek mellett Dr. Balogh Zoltánné és énekkara  fokozta az előadás nagyszerűségét. Az ünnepi műsor a Szózat dallamaival ért véget.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Minden vélemény számít!