A magyarok több mint harmada él nélkülözésben

40 eves vasarosnameny logo fejlesztesek Vasarosnameny
anyagi nélkülözés
Hazánk lakosságának 35 százaléka él anyagi nélkülözésben, ennyien nem jutnak hozzá az anyagi javak legfontosabb kilenc tétele közül háromhoz – írja a Központi Statisztikai Hivatalra (KSH) hivatkozva keddi számában a Világgazdaság.

Ahogy a lap beszámol róla, a váratlan kiadások fedezete a legnagyobb probléma, de az emberek több mint fele még egy hétre sem tud nyaralni menni, és sokaknak nincs lehetőségük kétnaponta húst enni. A legfontosabb kilenc tételből négyhez tízből két ember nem jut hozzá.

Bár az idei számok javulást mutatnak, a Világgazdaság felhívja rá a figyelmet, hogy 2009 óta folyamatosan és drasztikusan romlottak az adatok. Azzal, hogy jelenleg 360 ezerrel kevesebben vannak kitéve a társadalmi kirekesztés vagy szegénység kockázatának, mint egy évvel ezelőtt, a szám még így is 2 millió 740 ezer, ami a teljes népesség 28,2 százaléka.

A jövedelmi eltérések kapcsán a lap azt írja, nem volt javulás az utóbbi években, sőt 2009 óta jelentősen nőttek a különbségek, és a növekedés csak tavaly állt meg, jóval a gazdasági válság után.

(mno.hu/Világgazdaság)

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Minden vélemény számít!