A kicsik biztonságáért – Játszva tanulták a közlekedés szabályait a vitkai óvodások és iskolások

40 eves vasarosnameny logo zoard vasarosnameny fejlesztesek Vasarosnameny

kozlekedesbiztonsagi és baleset-megelozesi nap a vitkai Kolcsey Ferenc Tagintézménben

Mesébe és játékos vetélkedőkbe fűzték az óvodások és az általános iskolások a helyes kerékpáros és gyalogos közlekedés szabályait Vásárosnamény-Vitkán, a Kölcsey Ferenc Tagintézményben. Az intézményben számos előadás és rendezvény szolgálta már a gyerekek közlekedési szabályismeretének növelését az elmúlt években, melyre most az Európai Mobilitási Hét apropója által is lebonyolításra került. A kellemes őszi időben, két helszínen zajló program során a gyermekek az intézmény falain belül, illetve annak külső részén közlekedés-biztonsági és baleset-megelőzési nap részesei lehettek. Vásárosnamény Város Önkormányzata, illetve a Vásárosnaményi Rendőrkapitányság közös szervezésében megrendezett napon korcsoportok szerint specializálva sajátíthatták el a kisiskolások és az óvodások a közlekedés alapszabályait.

A helyi rendőrkapitányság előadója, Gönczi György által tartott elméleti és gyakorlati bemutató során megtudhattuk, hogy a mindennapi közlekedés legsérülékenyebb és legveszélyeztetettebb csoportját a gyerekek képezik, köszönhetően annak, hogy életkoruknál fogva tájékozódási, észlelési és koordinációs képességeik még fejlődő szakaszban vannak, valamint, hogy még kevés tapasztalattal rendelkeznek. Helyzetük még nagyobb odafigyelést kíván, amikor kerékpárra ülnek, hiszen előbb-utóbb a forgalom önálló résztvevőivé fognak válni.

Éppen ezért nagyon fontos, hogy a biztonságos közlekedésre való felkészítésük minél hamarább megkezdődjön. Ebben a folyamatban fontos szerepet játszik a játékosság és kreativitás, mellyel könnyen magukévá tehetik az itt látottakat és hallottakat. Az elméleti ismeretek elsajátítását követően megtapasztalhatták a gyalogos és kerékpáros közlekedés szabályait. Az iskola udvarán ezért egy hatalmas akadálypályát is építettek, melyet az óvodások műanyag kismotorral, míg az általános iskolások kerékpárral teljesítettek. A Tündérkert Óvoda legkissebbjei emellett mesébe szőtt közlekedés-biztonsági rajzfilmeket tekinthettek meg. A rendezvényen a vásárosnaményi Egészségfejlesztési Iroda is kitelepült, akik egészségmegőrző tanácsokkal és bódult állapotot imitáló eszközökkel mutatták be a biztonságos közlekedést.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Minden vélemény számít!