40 eves vasarosnameny logo zoard vasarosnameny fejlesztesek Vasarosnameny

A Kárpát-medence legjobb kutatói között a kisvárdai diákok

A 2016. április 1-2.-án megrendezésre került a XVI. Tudományos Diákkörök Kárpát-medencei Konferenciája Szolnokon, ahol a Kisvárdai Bessenyei György Gimnázium és Kollégium tanulói kiváló eredményeket értek el.

Filipcsuk Péter Gusztáv (10.a) és Jónás Andrea Petra (13.a) a ”Háztartási szürkevizek és csapadékvíz környezethatékony újrahasznosítása” című pályamunkájukkal, előadásukkal a „Mikrobiológia, biokémia és molekuláris biológia” szekcióban 1. helyezést értek el, amellyel 20-20 felvételi pontot is szereztek.

Lekka Ákos (11.e) az ”Egy invazív fafajunk, a Mirigyes bálványfa (Ailanthus altissima) szövettani- és enzimológiai vizsgálata” című pályamunkájával, előadásával a „Növény-, gomba- és állattan” szekcióban 1. helyezést ért el, amellyel 20 felvételi pontot is szerzett.

Zsenyei Roland (12. d) a ”Káposztafélék peroxidáz aktivitásának összehasonlító vizsgálata” című pályamunkájával, előadásával az„Egészségtudomány” szekcióban 2. helyezést ért el.

Felkészítő tanárok: Dr. Koncz Gábor, Dr. Jámbrik Katalin.

Kisvárda Város Önkormányzata

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Minden vélemény számít!