fejlesztesek Vasarosnameny

A játékvezető mentette meg a fiatal beregdaróci kapus életétBeregdaróc – Meghűlt a vér az erekben, amikor a mérkőzés 80. percében a beívelésnél – miközben mindketten a labdát nézték – a hazai kapus ütközött a vendég támadóval 3-3-as állásnál a Beregdaróc–Tunyogmatolcs labdarúgó megyei másodosztályú ifjúsági bajnokin. Ahogy földet ért a hálóőr, azonnal elvesztette az eszméletét.

– Mindenki megijedt és ledermedt. Szerencsére közel voltam a történtekhez, és bevillantak azok az emlékképek, amik az elsősegélynyújtásnál maradtak bennem. Tavalyelőtt szereztem jogosítványt, akkor vettem részt a képzésen. Tudtam, hogy mit kell tenni olyankor, amikor hátracsúszik a nyelv és elzárja a légcsövet. Nem volt idő mérlegelni, gyors mozdulattal szétfeszítettem az állkapcsát – idézte fel az életmentő pillanatokat Vasas Gergő. Miután a 20 éves ajaki játékvezető kinyitotta a kapus ajkát, határozott mozdulattal kihúzta a nyelvét, oldalára fektette, nehogy ismét elzáródjanak a légzőutak. Petró László asszisztens is segített neki. Közben már hívták a mentőket, akik villámgyorsan kiértek a helyszínre, és Kisvárdára szállították a beteget.

Vasas Gergő, a nyíregyházi Bánki Donát Műszaki Középiskola és Kollégium elektronikai technikus szakának végzős diákja másnap meglátogatta a kórházban a kapust, és rádöbbent, hogy bár jobban van, nem emlékszik semmire. Végül a találkozót a Tunyogmatolcs 4-3-ra nyerte, de ez esetben sokadrangú – a lényeg, hogy a fiatal játékvezető lélekjelenlétének, beavatkozásának és a mentősök gyors kiérkezésének köszönhetően sikerült megmenteni az agyrázkódást szenvedett beregdaróci kapus életét.

KM-LTL/Szabolcsonline

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Minden vélemény számít!