A Himnusz születése előtt tisztelegtek a nyíregyházi nyugdíjas közösségek

40 eve varos vasarosnameny vásárosnaményi fejlesztések

a Himnusz születése előtt tisztelegtek a nyíregyházi nyugdíjas közösségek

A Magyar Kultúra Napján Kölcsey Ferenc és a Himnusz születése előtt tisztelegtek a nyíregyházi nyugdíjas közösségek a Vasutas Művelődési Házban. Az eseményre a megyeszékhely több nyugdíjas szervezete is kulturális programmal készült.

Tánccal és verssel ünnepelték meg a nyugdíjasok azt a napot, amelyen Kölcsey Ferenc költőnk tollából 1823-ban, Szatmárcsekén megszületett a magyar nemzet Himnusza. A rendezvényen elhangzott, a magyar kultúra értékeinek megőrzése a 21. században is ugyanolyan fontos, mint Kölcsey korában. A magyar kultúrában rejlő értékek megőrzésében és átörökítésében a nyugdíjas közösségek kiemelkedő szerepet játszanak.

Az ünnepségen Gyuris Tibor, a Móricz Zsigmond Színház színművésze versben emlékezett meg a magyar nemzet eme jeles eseményéről.

Piszár Tünde

(Fotó: Szarka Lajos)

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Minden vélemény számít!