A falusi turizmus pályázati lehetőségei 2016-tól

40 eves vasarosnameny logo zoard vasarosnameny fejlesztesek Vasarosnameny

falusi turizmus

Falusi turisztikai fejlesztések támogatására várhataón 2016-ban nyílik majd lehetőség a Széchenyi 2020 Vidékfejlesztési Propgram keretében.  A pályázás alapfeltétele, hogy a pályázó mezőgazdasági termelőnek minősüljön, akár őstermelőként, akár egyéni vállalalkozóként vagy társas vállalkozásként, szociális szövetkezetként.  Illetve már meglévő, működő szolgáltatást fejlesszen tovább. Új szolgáltatás elindításának támogatására, így új szálláshely létesítésére, jelenlegi tudomásunk alapján nem vagy csak korlátozottan lesz lehetőség. A várható támogatási intenzitás alapesetben 50%, kedvezményezett térségekben 60 vagy 70%.  A maximális támogatás kb. 30 M Ft.

További hasznos információkat és gyakorlati segítséget kaphatnak a Falusi- és Agroturizmus Országos Szövetségének december 14-i budapesti konferenciáján.  Az egy napos ingyenes ismeretterjesztő, szakmai konferencia a Budapesti Gazdasági Főiskolán lesz megtartva.

A szakmai továbbképzés által szeretnék elérni, hogy a résztvevők ismeretei bővüljenek, felkészültekké váljanak arra, hogy megfelelő szaktanácsokkal lássák el a falusi turizmussal és agroturizmussal foglalkozó kis- és mikrovállalkozásokat, illetve a kiírásra kerülő pályázatok esetében – a hatályos jogszabályok alapján – kellő ismereteket tudjanak átadni a pályázóknak.

A konferencia részletes programja ITT, míg a jelentkezési lap ITT érhető el.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Minden vélemény számít!