40 eves vasarosnameny logo fejlesztesek Vasarosnameny

A ,,csúnya lány,, is színre lépett Mátészalkán (1)

Mátészalka – 2015. november 19-én a nyíregyházi Mandala Dalszínház előadásában láthatta a kedves közönség Vadnai – Márkus – Harmath: A csúnya lány című operettjét a Felnőtt Bérlet keretében.
A szerző, Vadnai László neve bizonyára már sokak számára ismerősen cseng, hiszen hozzá fűződnek a mára már fogalommá váló, nagy népszerűségnek örvendő „Hacsek és Sajó” kabarék jelenetei. Filmjeiről sem szabad megfeledkeznünk, mint például a „Meseautó”-ról, a „Pesti mesé”-ről, vagy az 1935-ben vászonra kerülő „Csúnya lány”-ról.
Jávor Pál, Muráti Lili és Kabos Gyula nagysikerű filmje után most színpadon is láthatta a közönség ezt a rendkívül szórakoztató, fordulatokban gazdag zenés vígjátékot, melyben adott egy válóperes ügyvéd, Dr. Kornidesz Tamás, aki imádja a nőket, a házasság köteléke elől viszont kényszeresen menekül. Munkáját komolyan véve kizárólagosan csúnya lányokat foglalkoztat titkárnőként, nehogy elcsábuljon. Így ismerhettük meg a „csúnya lány” álarca mögé bújó Fóthy Éva kisasszonyt, aki egyszer elbűvölő szépségként női bájait, máskor csúnya Katóként csavaros eszét használja fel ahhoz, hogy meghódítsa ügyvédünk szívét. Persze nem maradt el a már olyan jól ismert Kabos-féle humor sem, amiket Mikó István színezett tovább Bogdán Artúr, a megcsalt ügyfél szerepében. A három felvonást Márkus Alfréd fülbemászó dallamai színesítették, melyek gyönyörű díszletbe bújva, Mikó István rendezésében virágoztak ki.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Minden vélemény számít!