A beszélő kéz csodái – A pantomim művészet csodái a Bereg szívében, Vásárosnaményban

fejlesztesek Vasarosnameny

Pantomim - Pufi szinhaz - VIII. Zoard-napi Sokadalom Vásárosnamény

Vásárosnamény – A vásárosnaményi Zoárd-napi Sokadalom nyolcadik évében egy, a rendezvényen még nem látott művészeti ág, a pantomim művészet is szerepet kapott a tartalmas programok sorában. A minden korosztályt lélekben és fizikálisan is megmozgató Bajka-Barabás Réka karaktere, festett arca, plasztikus mozgása, a rendezvény ,,üres terében,, tárgyakat, dolgokat teremt meg a népes közönség számára. A Pufi Színház alapítója Erdélyben egyedülálló kezdeményezés. Pufi pantomim előadásokon, különböző színházi projekteken, színházi nevelési programokon keresztül szólítja meg a közönséget, így a Zoárd-napi Sokadalom helyszínén is.

Művészetét a  rendezvény egész területén bemutató pantomimes ráhangoló foglalkozásokkal, interaktív testkoordinációs feladatokkal bábjátékos elemekkel színesítette programját. A gyerekek és felnőttek ezáltal játékos formában sajátíthattak el fontos értékeket, viselkedési formákat, probléma felismerő- és feldolgozó képességeket. A pantomim művész különleges előadói technikáját nem csak színpadon alkalmazta, hiszen zenei kíséret mellett adott elő lenyűgöző történeteket, melyekbe a közönséget is bevonta. A szavak nélküli, testmozgással, gesztusokkal, mutogatással és zenével kísért jellegzetes érzelmi kifejezésekkel „rajzolta el” történeteit, hatalmas tapsot kivívva ezzel a közönség soraiban. Aki fellépése során bebizonyította, hogy a pantomimnak igen is van létjogosultsága, mert egy káprázatos, lebilincselő és szórakoztató művészeti ág, amelyet meg kell őrizni és tanítani, mert olyan kincs ez, ami a világ összes nyelvén szól, és nélküle szegényebb lenne a kultúránk.

Értékelje Ön is a Zoárd-napi Sokadalmat!

Melyik nap tetszett Önnek a legjobban?

A szavazás állása

Loading ... Loading ...

Hogyan értékeli a Zoárd-napi Sokadalom programjait?

Loading ... Loading ...

Összességében hogyan értékeli a Zoárd-napi Sokadalom 2018-as programjait?

A szavazás állása

Loading ... Loading ...

Támogatók

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Minden vélemény számít!