A Bereg szívéből Budapest szívébe – Regionális Tértánc Találkozót tartottak Vásárosnaményban

40 eves vasarosnameny logo zoard vasarosnameny fejlesztesek Vasarosnameny

A Bereg szívéből Budapest szívébe - Regionális Tértánc Találkozót tartottak Vásárosnaményban

Vásárosnamény – Fischer Iván és a Budapesti Fesztiválzenekar 2019-ben ötödik alkalommal rendezi meg ingyenes szabadtéri programját, a TérTáncKoncertet. A program nemcsak zenéről és táncról, hanem elfogadásról, toleranciáról, a közösen megteremtett pillanatok átéléséről is szól. A kezdeményezés főszereplője minden évben az a több száz gyerek, aki együtt táncol a zenekar játékára Budapest szívében. A fellépők hónapokon át dolgoznak a közös célért, egyre közelebb kerülnek egymáshoz, az eredményt pedig már egy több ezer fős közösség tagjaként élvezhetik. A részt vevő iskolák, köztük a Vásárosnamény Eötvös József Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola és Kovács Lászlóné is partnereik abban, hogy a vásárosnaményi gyerek is táncolhassanak a nagyszabású rendezvényen.

A heti táncpróbák mellett regionális találkozókat szerveznek, melynek első helyszínéül idén a Bereg szíve szolgált. Az intézmény tortatermében a régiónkból érkező négy iskola, közel 60 diákja vett részt, akiket a TérTáncKoncert regionális kapcsolattartója, Kovács Lászlóné tanárnő fogadott szívélyesen. Vásárosnamény mellett a tiszaszalkai Hétvezér Baptista Általános Iskola, Óvoda és AMI, a Papi Kölcsey Ferenc Általános Iskola, valamint a Papi Kölcsey Ferenc Általános Iskola Nyírlövői Tagiskolája vett részt, az egész délelőttöt felölelő programon. A megérkezést követően a gyerekeket Hunya-Meliskó Krisztina köszöntötte, melyet követően a Demokratikus Ifjúságért Alapítvánnyal közös programmal hangolódhattak a regionális táncpróbára. A diákok itt számos csapatépítő foglalkozáson vehettek részt, mely során a jelenlévők szorosabban összekovácsolódhattak, erősítve szociális kompetenciáikat. A rendezvény egésze emellett lehetőséget teremtett arra is, hogy a gyerekek közelebb kerüljenek a klasszikus zenéhez. A csapatépítő foglalkozásokat követően megkezdődött a táncpróbák. A gyerekek három tánctanár, Majoros Angéla, Losonczi Benjámin és Szűcs Ilona irányítása mellett, közösen próbálták és csiszolták a TérTáncKoncert idei koreográfiáját, mely idén Beethoven 4. szimfóniájára zajlik majd. A tartalmas táncpróbák jó hangulatban teltek, mely után a gyerekek közös ebéd kíséretében zárták a regionális táncpróba beregi állomását.

Kovács Lászlóné, a TérTáncKoncert regionális kapcsolattartója szerkesztőségünknek elmondta, hogy büszkeséggel tölti el a rendezvényen való részvétel. Kiemelte továbbá, hogy osztálya, a 7.B osztály idén már második alkalommal nyert lehetőséget arra, hogy az ország 24 iskolája mellett Vásárosnaményt és a Bereget is képviselhesse a budapesti Szent István Bazilika előtti téren. A koordinátor és osztálya emellett nagy izgalommal és örömmel telve várja az idei fellépést, hiszen diákjai ismét részesei lehetnek eme csodálatos rendezvénynek.

 

 

 

 

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Minden vélemény számít!