Közzétette - Kategória - Vásárosnamény hírei, Vásárosnaményi Krónikák, Vezér cikkek

Namény mozi – A legújabb premierfilmek 3D-ben szeptemberben is Vásárosnaményban


Naményi mozi szeptember

Vásárosnamény – Hódít az „elérhető filmélmény”, vagyis a 3D. Mennyivel viccesebb, amikor a repülő malac a füled mellett zúg el, vagy éppen mikor az egész mozi kinyújtott kézzel kapálózik a repülő labda után? Tökéletes képminőség, és hangzás, hatalmas vászon és kényelmes székek. Ez egy áltagos mozi, a rohamos technikai fejlődésnek köszönhetően manapság már 3D-s mozikban élvezhetjük a filmeket. Ha 3D-s mozit választunk, egy új élményvilág nyílik meg előttünk, és észre sem vesszük, máris hadonászunk össze vissza, mint mikor a legyet hajtanánk el, csak azért, hogy elkapjuk a felénk röpködő tárgyakat, vagy éppen kitérjünk a golyók elől. Persze ha már gyakorlott mozizó vagy, akkor ez a „kényszer” valószínűleg már nincsen meg. Nagyobb vászon, nagyobb kép, és profibb minőség. Ezek persze olyan dolgok, amiket a néző nem érzékel, de azért örülünk, hogy ilyen változás is van.Szóval a 3D világa egy új élményt nyújt, és jelzi, hogy nem vagyunk már messze attól, hogy „élőben” éljük meg a filmeket. Mindenben egy kicsit tökéletesebb a hagyományos mozinál, és még mellérakja azt a pluszt is, hogy köréd varázsolja a műsort is. Ilyen 3D élmény vár ránk minden héten a vásárosnaményi Esze Tamás Művelődési Központban, ahol a Szabolcs Cinema ismét premier filmeket hoz el a Bereg szívébe, Vásárosnaményba is.

Egy kupac kufli

magyarul beszélő, magyar családi animációs film, 71 perc, 2017

Leírás:

A hét kufli az Elhagyatott Rét közepén él, messze a világ zajától, egy kuflikupac lakályos üregeiben. Zödön a legzöldebb. Pofánka a legpirosabb. Titusz a legsárgább. Hilda a leglilább. Valér a legkékebb. Bélabá a legbarnább. Fityirc meg a legszürkébb, mert… Hát, mert annak is lennie kell valakinek! Van köztük bátor és félénk, ráérős és hirtelen természetű, sokbeszédű és hallgatag, okos és… Na, szóval mindegyikük más és más. Akárcsak a gyerekek (na meg persze a felnőttek).
A kuflik azt szeretik a legjobban, ha nem történik velük semmi, csak lustálkodhatnak naphosszat a kupacuk tetején. De hiába, mert többnyire mégis úgy alakul, hogy békésen induló napjuk bonyodalmas kalanddá válik! Még szerencse, hogy a kuflik jó barátok, így aztán együtt még a legkacifántosabb helyzeteket meg tudják oldani!
Az Egy kupac kufli című filmből kiderül, hogyan töltik a kuflik a Bújócskázás Világnapját, minek öltöznek, ha nyáron szilveszteri jelmezbálba hívják őket, mit tesznek, ha az árvíz kiönti őket az otthonukból, sőt azt is, hogy mi történik, amikor apró házi kedvencük váratlanul hatalmasra nő! És persze még sok-sok mindent, hiszen a kuflikkal csupa meglepetés és furcsaság az élet!
A hol humorosan különös, hol pedig különösen humoros történetek a kisebbeknek, a nagyobbaknak, sőt a legnagyobbaknak is jó szórakozást ígérnek! 

Az/It/

2017

Leírás:

Egyenként eltűnnek egy kisvárosból a gyerekek. Csupán megcsonkított testrészek és szervek maradnak utánuk. Derry gyászol, azután elfeledkezik a tragédiáról, csak hét gyerek képtelen kiverni a fejéből a rettegést. És a bohócot, aki talán felelős mindazért a megmagyarázhatatlan szörnyűségért, ami történt.
Harminc évvel később újra találkozik a hét túlélő. Nem véletlenül: a bohóc is visszatért a kisvárosba, és újra áldozatokat keres. Ha ők heten idejében megértik, mi is történt velük három évtizeddel korábban, akkor talán megállíthatják a gonoszt… akinek ezúttal piros krumpliorra, és hatalmas, színes cipője van. 

Óriásláb fia/The Son of Bigfoot/

magyarul beszélő, belga-francia családi animációs film, 2017

Leírás:

A kiskamasz Adam átlagos srácnak tűnik, bár az utóbbi időben elég fura dolgok történnek vele: a haja hihetetlenül gyorsan nő, a lába pedig olyan hatalmas, hogy a tornacsukájában sem fér el. A kalandvágyó fiú egy nap különös nyomot követve eljut az erdőbe, ahol a legendás csupaszőr, csupaszív Óriáslábbal is találkozik – akiről történetesen az is kiderül, hogy az édesapja.
Adam először kétségbe esik, de aztán rájön, neki is szuperképességei vannak, és nemhogy hihetetlenül gyorsan fut, de még az állatok nyelvén is tud beszélni. Ám a családi boldogságot hamar megzavarja az Óriásláb nyomában járó gonosz tudósok felbukkanása. Most Adamen a sor, hogy újdonsült barátaival összefogva megmentse bajba jutott apukáját. 

Kingsman: Az aranykör/Kingsman: The Golden Circle/

magyarul beszélő, angol-amerikai akció-vígjáték, 2017

Leírás:

Ha a világot valami rettenetes baj, világuralomra törő főgonosz vagy más efféle rémség fenyegeti, akkor sem kell félnünk: van szakember, aki megállítja a gonoszságot. A Kingsman közelharcra és rejtvényfejtésre egyaránt tökéletesen kiképzett, úriember ügynökei majdnem mindig tudják, mi a teendő.
De néha a „majdnem mindig” is kevés.
Az új ellenség (Julianne Moore) természetesen világuralomra tör, valószínűleg őrült, és biztosan lángész: sikeresen csapdába csalja a Kingsman-csapatot, és felrobbantja a központjukat.
Csak az újonc Töki (Taron Egerton) és kiképzője, Merlin (Mark Strong) ússza meg a támadást: ők Amerikába menekülnek, ahol a szervezetükhöz hasonló, helyi cég, a Statesman egy embere (Halle Berry) várja őket. Együtt vágnak neki, eddigi legkeményebb, legveszélyesebb feladatuk leküzdésének. 


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük