fejlesztesek Vasarosnameny
a-911-es-terrortamadas-aldozataira-emlekeztek-a-vasarosnamenyi-tuzoltok

Vásárosnamény – Vasárnap délután, az amerikai terrortámadás tizenötödik évfordulóján, 14.46 perckor a Bereg szívében, Vásárosnaményban. A Bereg mellett a megye és az ország valamennyi hivatásos és önkormányzati tűzoltóságán egyperces szirénahang mellett tisztelegtek a tűzoltók, emlékezve a 2001. szeptember 11-én elhunyt amerikai bajtársaikra, a rendvédelem és a civil lakosság áldozataira.

A Vásárosnaményi Önkormányzati Tűzoltóság tagjai, a 2001. szeptember 11-én, magyar idő szerint 14.46 perckor az első támadás időpontjával megegyezően tűzoltójárműveik előtt, megkülönböztető jelzéssel egyperces tiszteletadással emlékeztek az elhunyt bajtársaikra, a rendvédelem és a civil lakosság áldozataira. A megemlékezés oka, hogy ekkor csapódtak be az al-Kaida terroristái által eltérített repülőgépek a New York-i ikertornyokba. Az American Airlines egy járata az amerikai hadügyminisztériumot vette célba, a negyedik pedig Pennsylvania államban zuhan le. A World Trade Center ikertornyaihoz kivezényelt tűzoltók közül háromszáznegyvenhármat maga alá temetett az épület. Rengeteg tűzoltó azért halt meg, mert mentés közben rájuk dőlt az épület. A tragédia után az életben maradt bajtársak segítettek a romeltakarításban.

 

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Minden vélemény számít!