8 hatásos tipp kis mellékhelyiség és fürdőszoba dekorációjához – anyagok, színek, felületek

fejlesztesek Vasarosnameny

Egy kis mellékhelyiség, wc, mini fürdőszoba dekorációja is elgondolkodtató feladat, vannak egyszerű megoldások, melyek segíthetnek a helytakarékos, vizuálisan tágasabb, érdekesebb kialakításban.

8 hatásos tipp kis mellékhelyiség és fürdőszoba dekorációjához - anyagok, színek, felületek

1. Kis mellékhelyiségben világos színek, tükör

A tér vizuális növelésének egyik megoldása a világos színek használata. A fehér szín jobban szórja a fényt és a szoba tágasabbá válik. A tükrök is segítenek a feladatban.

Kis mellékhelyiségben világos színek, tükör

2. Csempe helyett festett falak

Kis mellékhelyiségben még egy-két cm is sokat jelenthet. A csempe, kerámia burkolólapok vastagsága is csökkenti a helyet, ezt elkerülhetjük, ha a falakat burkolás helyett inkább festjük. Olyan festéket válasszunk, ami tűri a nedves környezetet.

Csempe helyett festett falak

3. Látványosabb megjelenés csempe és festék kombinálásával

Egy pici mellékhelyiségnek sem kell teljesen unalmasnak és szimplán funkcionálisnak lennie, tegyük látványosabbá a teret különböző anyagok, pl. csempe és falfestés kombinációjával. Ugyanakkor használjuk ki a rendelkezésre álló teret racionálisan, pl. polcokkal a wc fölötti falon.

Látványosabb megjelenés csempe és festék kombinálásával

4. Jól eltalált élénk és hangulatos színek

A lakás dinamikájához is hozzátehetünk ha a kis fürdőben, mellékhelyiségben egy vidám, élénk színt használunk, lehetőleg világos árnyalatban, ez nem fogja összenyomni a teret vizuálisan, viszont annál hangulatosabb lesz a helyiség.

Jól eltalált élénk és hangulatos színek

5. Használjunk természetes anyagokat

Ne féljünk a fa burkolat használatától, a nedvességnek ellenálló felületkezelés alkalmassá teszi a fa burkolatokat nedves környezetben való alkalmazásra, különösen egy mellékhelyiségben, ahol közvetlenül nem fog vízzel érintkezni az anyag. A fa meleg textúrája meghittebbé varázsolja a hangulatot.

Használjunk természetes anyagokat

6. Hozzunk létre perspektívát a tér vizuális növeléséhez fotótapétával

A perspektivikus képeknek köszönhetően a kis helyiség sokkal tágabbnak tűnik. Két falon alkalmazva még erősebb a hatás. Az összes falon viszont egyszerre ne alkalmazzuk.

Hozzunk létre perspektívát a tér vizuális növeléséhez fotótapétával

7. Egyszerű és hatásos – tapéta dekoráció kis mellékhelyiségben

Tapétával nem csak helyet takarítunk meg (megnyerve a csempe vastagságát), de könnyen érdekessé varázsolhatjuk a kis teret. Nedvességnek ellenálló típust válasszunk, a minta és szín választék hatalmas.

Egyszerű és hatásos - tapéta dekoráció kis mellékhelyiségben

8. Egy nem megszokott dekoráció – stabilizált, tartósított zuzmó

Szokatlan szerkezetet hozhatunk létre, a kis térnek teljesen egyedi hangulatot kölcsönözve. A hatást tovább erősíthetjük egyéb természetes anyagok kombinációjával – kő, fa.

Egy nem megszokott dekoráció - stabilizált, tartósított zuzmó

lakbermagazin.hu

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!