62,5 millió forintból létesül játszó- és sportudvarral egybekötött közösségi szolgáltató tér Vásárosnamény-Vitkán

62,5 millió forintból létesül játszó- és sportudvarral egybekötött közösségi szolgáltató tér Vásárosnamény-Vitkán

Vásárosnamény – Az elmúlt évek folyamán Vásárosnamény Város Önkormányzatának tevékenysége által, több milliárd forintnyi fejlesztés valósult meg a Bereg szívében.

A város minden szegmensét érintő fejlesztések a 2019-ben sem értek véget, hiszen következő állomásaként egy 62,5 milliós fejlesztés kezdődik Vásárosnamény – Vitkán és Vásárosnaményban. – tájékoztatta szerkesztőségünket Filep Sándor városvezető.közösségi tr kialakitasa vasarosnameny vitka (1)

A hozzávetőlegesen bruttó 62 534 800,00 forintból megvalósuló fejlesztés elsősorban a családoknak kedvez majd, melyet természetesen a város összes lakója igénybe vehet majd. A kivitelezés helyszínéül szolgáló Damjanich út 28/A. alatti terület, több száz négyzetmétert foglal magában. A projekt befejeztével itt játszó- és sportudvarral egybekötött közösségi szolgáltató tér kerül kialakítására, ahol egy meglévő épület átalakítása és felújítása mellett annak bővítésre is sor kerül. A kivitelezés fázisába lépő fejlesztés az EFOP-2.1.2-16-2017-00013 számú, „Építsünk együtt a biztos alapokra” – legyen minden családnak egyenlő esélye a Vásárosnaményi Járásban”” elnevezésű projekt keretein belül valósul meg.

közösségi tr kialakitasa vasarosnameny vitka (3)A közösségi ház közvetlen környezetében emellett szilárd burkolatú parkoló, kerékpár tároló és több kültéri játszó-foglalkoztató elem kerül kialakításra. Ez utóbbiak között szerepel a ping-pong lehetőség, tűzrakóhely kialakítása, lengőteke játék, nagyméretű mobil sakkjáték, kosárpalánk szilárd burkolattal, valamint tollaslabda játék. A közösségi szolgáltató tér idei évben kerül majd átadásra, mely a városrész lakóinak ad helyet találkozási lehetőségre, illetve kisebb közösségek rendszeres programjainak, segítve a megfelelő információkhoz való folyamatos hozzáférést. Különböző szolgáltatások is igénybe vehetőek majd, mint a szociális és gyermekjóléti, valamint a védőnői, tanácsadói ellátásokat.közösségi tr kialakitasa vasarosnameny vitka (4)

A mai kornak megfelelően lehetővé teszi a számítógép és internet-használatot, melyet Wifi pont kialakításával érnek el a kivitelezők. Ezáltal a közösségi szolgáltató tér komplex szociális funkciót tölthet be a városrészen élők részére. A közösségi szolgáltató tér elsődleges célcsoportját a gyerekes családok alkotják majd, kitüntetett figyelemmel a fiatalokra, gyerekekre. A közösségi szolgáltató tér az általa biztosított szakemberekkel, programokkal hiánypótló funkciót tölthet be. A közösségi ház célja elsősorban a Vásárosnamény-Vitkán élő gyerekek, fiatalok, szülők, a helyben hiányzó szolgáltatásokhoz és szakemberekhez való hozzáférésének elősegítése.

Soszoba vasarosnamenyi mesevarazs birodalom bolcsode vasarosnemany

A megközelítőleg bruttó 3.500.000 forintba kerülő másik beruházás Vásárosnamény központi részét érinti, ahol az Alkotmány u. 10. alatt található Beregi Mesevarázs Birodalom Bölcsőde épületben kerül kialakításra sószoba. A bölcsőde 2,50×2,70 m-es meglévő helyiségben 25 négyzetméteren kerül kialakításra sófelület.

Így halad a kivitelezés Vásárosnamény-Vitkán:

Vélemény, hozzászólás?