5 gyakori ok, miért szakítanak azok, akik egyébként szeretik egymást

szakításTetszik vagy sem, néha kevés a szerelem. Van, amikor kicsivel több kell ahhoz, hogy két embert összetartson. Márpedig vannak olyan szarvashibák, amelyek még az igazán szerelmes feleket is képesek szétválasztani. Ha időben észrevesszük ezeket, szerencsére még lehet rajtuk változtatni. Éppen ezért megosztjuk veletek, mi az az 5 gyakori indok, ami miatt szakíthatnak az egyébként szerelmes párok.

1. Túl kiszámítható a kapcsolat

Nem az a gond, amikor a felek kiismerik egymást, hiszen valamilyen szinten szükség van egymás megismerésére ahhoz, hogy jól kijöjjünk a másikkal. De sokak ítélik azt túl unalmasnak, ha a kapcsolatuk kiszámítható és egyhangú. Ha ezt időben fedezik fel a felek, akkor még változtathatnak rajta, vihetnek bele újdonságokat, izgalmakat. Ezért fontos a kommunikáció, hogy a felek meg tudják egymással beszélni mire vágynak, mit csinálnának.

2. Hirtelen jött változások

Változásokra minden kapcsolatban szükség van, de a hirtelen változások gyakran adnak okot félreértésre vagy vitára. Ha ezzel nem tudnak megküzdeni a felek, akkor sok esetben inkább szakítanak. Emiatt fontos ismételten a kommunikáció. Hogy az a fél, amelyik kényelmetlenül érzi magát a hirtelen jött változás miatt megbeszélhesse a másikkal és megoldást találjanak rá, kompromisszumot kössenek. Mind a két félnek tudnia kell beszélni az érzéseiről.

3. Nem érzi magát kívánatosnak

Minden kapcsolatban eljön a pont, amikor már megszokottnak érzik egymást és a kapcsolatot. Persze ez nem azt jelenti, hogy be kell savanyodni, és átadni magunkat az uncsi hétköznapoknak. Attól még, hogy egy kapcsolat működik, folytatni kell annak a fenntartásáért való küzdelmet, legalább minimális szinten. Vagyis bókolni, hódítani továbbra is tudni kell. De ha az egyik fél már nem érzi magát kívánatosnak, szexinek, az gyakran megölheti a szerelmet és a szexuális életet is.

4. Elhanyagoltság érzete

Hiába van szerelem, szeretetet egy kapcsolatban, ha a másik fél elhanyagoltan érzi magát. Szörnyű dolog a kirekesztettség érzete vagy mikor nem törődnek az egyik féllel, és nem kap elég figyelmet. Muszáj odafigyelni a partner igényeire, meg kell őt hallgatni és lehetőség szerint eleget tenni a kérésének. Akármilyen életvitelt folytatnak a felek, lennie kell elég időnek egymásra, hogy aktívan együtt legyenek.

5. A magány érzete

Kicsit hasonló az előbbihez vagy sokszor annak következménye. Ha a partner egyedül érzi magát a kapcsolatban, mert keveset találkoznak vagy mikor együtt vannak, a kedvese akkor is mást csinál vagy másra figyel, nagyban hozzájárul a szakításhoz, hiszen senkise vágyik egy szellemkapcsolatra. Meg kell tudni ezt beszélni egymással és megoldást találni rá még azelőtt, hogy a másik fél összecsomagolna. Hiszen elég lehet néhány apró változtatás ahhoz, hogy a másik fél úgy érezze fontos és törődnek vele.

noiportal

Minden vélemény számít!