Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

30750 doboznyi csempészcigivel buktak le a vietnámi csempészek


Illusztráció

A NAV munkatársai több mint 30 ezer doboz adózatlan cigarettát foglaltak le egy büntetett előéletű vietnámi állampolgárokból álló csoporttól. A költségvetésnek csaknem 50 milliós kárt okozó orgazdák a mellékhelységben próbáltak elbújni a pénzügyőrök elől.

A NAV bevetési egysége egy három főből álló vietnámi csoportot ellenőrzött egy budapesti telephelyen, ahol épp egy szállítmányt pakoltak ki gépkocsijukból. A dobozokból összesen 459 karton, különféle márkájú, zárjegy nélküli cigaretta került elő. A pénzügyőrök a helyszínen további két vietnámi állampolgárt is igazoltattak, akik az intézkedés elől a raktár mellékhelyiségében próbáltak elrejtőzni. A bujkáló bűnözőknél talált kulcsok egy másik, hatalmas raktárépületet nyitottak, ahol a járőrök további 2616 karton csempészcigire bukkantak.

A kutatásokon talált, összesen 30750 doboz cigit, és az annak szállítására használt gépjárművet a NAV nyomozói lefoglalták. Az egyik elkövetőről kiderült, hogy jelenleg is gyanúsított egy hasonló ügyben, két társát pedig korábban csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt már elítéltek.

A nyomozók az öt férfit gyanúsítottként hallgatták ki, majd bíróság elé állították. A gyanúsítottak jelenleg letartóztatásban vannak, akár 5 évet is ülhetnek. A költségvetésnek okozott kár 46 millió forint. (NAV)