40 eves vasarosnameny logo fejlesztesek Vasarosnameny
bilincs rablás
Hodász – A Nyíregyházi Járási és Nyomozó Ügyészség rablás miatt emelt vádat azzal a tizenhárom éves fiúval szemben, aki a nagymamáját megverte, és elvett tőle 280,- forintot.

A vádirat szerint a tizenhárom éves fiú a nagymamájával élt közös lakásban Hodászon, az idős asszony a fiú gyámja is volt egyben.
2015. július 29-én délelőtt a fiú pénzt követelt beteges, nehezen mozgó nagymamájától, aki nem tudott adni. Erre a fiú a nénire támadt, megöléssel fenyegette, karját hátracsavarta, majd az ágyra lökte. A sértett próbálta a paplan alá elrejteni a nála lévő összesen 280,- forintot, azonban a fiú továbbfolytatta erőszakos magatartását, és a nénit félrelökve, magához vette a pénzt.
Az ügyész minősített rablással vádolja az előzetes letartóztatásban lévő vádlottat, és vele szemben javítóintézeti nevelés elrendelését kérte a bíróságtól.
2013. július 1. napjától a rablást elkövető 12-14 év közötti gyermekek is felelősségre vonhatók tettükért, ha rendelkeznek megfelelő belátási képességgel. Velük szemben azonban büntetés – például szabadságvesztés – nem szabható ki, hanem intézkedést lehet alkalmazni. Az intézkedések közül a legsúlyosabb a javítóintézeti nevelés, mely 1-4 évig tarthat.
Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Minden vélemény számít!