fejlesztesek Vasarosnameny
26.490 doboz csempészcigit rejtett a vasérc

Fotó: NAV

Záhony – A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei vasúti röntgen segítségével egy tehervonat vasércszállítmánya alatt bukkantak több mint 26 ezer doboz csempészett cigarettára. Az ügyben költségvetési csalás miatt indult eljárás.

Ukrajnából érkező 61 vagonból álló vasércet szállító tehervonatot vizsgáltak vasúti röntgennel a NAV pénzügyőrei. Az átvilágításakor több tehervagonnál gyanús jeleket láttak a pénzügyőrök, ezért azokat alaposabban is megvizsgálták. A gyanú beigazolódott, mivel a vasérc alatt összesen 26.490 doboz, különféle márkájú, magyar adójegy nélküli cigarettát rejtettek el.A pénzügyőrök a mintegy 22 millió forint értékű adózatlan füstölnivalót lefoglalták, és költségvetési csalás miatt büntetőfeljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál.
– NAV Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Vám-és Pénzügyőri Igazgatósága –

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Minden vélemény számít!