sarkanyhajo roadshow gergelyiugornya

gemzse-pusztadobos

Fotó: Google

Pusztadobos, Gemzse – A Belügyminisztérium által kiírt, főként óvodák, iskolák, sportlétesítmények, utak felújítására szolgáló pályázat eredményeként kiosztott támogatások közül Gemzse község 14.985.000 forintot, míg Pusztadobos község 7.090.781 forint összegű támogatást nyert el. Az összesen 22.075.781 forintnyi pályázati összeget a Belterületi utak, járdák, hidak felújítására nyújtott támogatási pályázat során nyerték meg az önkormányzatok.

Hétmilliárd forintos pályázati támogatást kapott több mint 400 kistelepülés önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések támogatására – ismertette a Belügyminisztérium (BM) önkormányzati államtitkára.

Pogácsás Tibor sajtótájékoztatóján elmondta:  Érvényes pályázatot 1895 önkormányzat adott be, a teljes pályázati igény több mint 35 milliárd forint volt. A hétmilliárd forintos keretből az első, ötmilliárdos ütemben 311, a második, kétmilliárdos ütemben 130 kapott támogatást – közölte az államtitkár.

Az odaítélés fő szempontjai között szerepelt a felújítandó intézmények kihasználtsága, energiahatékonysága, továbbá, hogy hátrányos helyzetű gyermekeket is ellát-e, sportlétesítmények esetében, hogy több település igénybe veszi-e, utaknál pedig, hogy tömegközlekedésre is használják-e – mondta Pogácsás Tibor.

Kiemelte: fontos, hogy belföldi támogatásról van szó, ugyanis ebben az esetben nem feltétlenül kellenek olyan speciális pályázatírói szakismeretek, amelyek az uniós pályázatokon való eredményes részvételhez általában szükségesek.

Ez a pályázati forma évről évre megújuló, bővülő támogatást nyújt a kistelepülések számára annak érdekében, hogy csökkentse hátrányaikat – tette hozzá az államtitkár.

palyazat-2palyazat-1

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Minden vélemény számít!