186 milliós fogás: egész kamionnyi cigit próbáltak átcsempészni a határon

fejlesztesek Vasarosnameny
186 milliós fogás egész kamionnyi cigit próbáltak átcsempészni a határon

Fotók: Az SZBU felvételei

Egy teljes kamionnyi cigarettát próbáltak a minap fűrészárunak feltüntetve Magyarországra juttatni a magyar-ukrán határátkelőn.

Az 1400 kartonládába csomagolt dohányárut az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) emberei az egyik lembergi (lvivi) vámhivataltól követték nyomon a magyar határállomásig. A lembergi vámosok, akik állítólag tüzetesen átvizsgálták a raktér tartalmát, fűrészáruként vámkezelték a rakományt. A kiállított okmányok alapján a kamionnak akadálytalanul kellett volna átlépnie az ukrán és a magyar határt.

Az SZBU és a rendőrség szervezett bűnözés ellenes csoportjának kommandósai a határ ukrán oldalán tartóztatták fel a járművet. A lembergi vámosok által ólomzárral lezárt raktere dugig volt tömve cigarettával, ami gyakorlatilag nem is volt túlzottan álcázva. A szakértői vélemény szerint a csempészáru értéke meghaladta a 650 ezer dollárt (186 millió forintot) – adta hírül a kárpátaljai Mukachevo.net hírportál.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Minden vélemény számít!