15 év fegyházbüntetést kapott a 76 éves asszonyt halálra késelő fehérgyarmati gyilkos

fejlesztesek Vasarosnameny
bírósági eljárás

Illusztráció

A Nyíregyházi Törvényszék dr. Stál József vezette tanácsa a mai napon különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt 15 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte K. Zs. vádlottat.

A vádlott több éve szomszédja volt a fehérgyarmati sértettnek. Köztük a jószomszédi viszony megromlott, mert a sértett többször szóvá tette a vádlottnak azt, hogy nem takarítja a lépcsőházat, nem lapátolja el a havat, s a vádlottat „semmirekellő cigicsempésznek” nevezte.

2015. május 19-én, az esti órákban a vádlott a lépcsőházban a lakása irányába tartott, amikor szembetalálkozott az akkor 76 éves sértettel, aki semmirekellőnek nevezte, és felemlegette, hogy a vádlott becsülje meg a feleségét. A vádlott az idős hölgy irányába lépett, aki be akarta zárni a lakása ajtaját. Ez azonban nem sikerült a sértettnek, mert a vádlott az ajtót a testével belökte. Az idős nő a vádlott elől hátrálva menekült a lakás belseje felé, de a vádlott utolérte őt, a szobába lökte, aminek következtében a sértett elesett úgy, hogy az asztalba beütötte a fejét. A vádlott ezt követően magához vett egy kést, és azzal a földön fekvő sértett fejének jobb oldalát három alkalommal, majd mellkasának jobb oldalát tíz alkalommal, nagy erővel megszúrta. A sértett a helyszínen elhalálozott.

Az ítélet nem jogerős, az ügyész súlyosításért, a vádlott és védője felmentés, illetve enyhítés végett jelentett be fellebbezést.

Nyíregyházi Törvényszék

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!