Rendkívűli fotókiállítás a Bereg legnagyobb csodáiból, Vásárosnaményban

 

Bereg, a mosolygó szentek földje című kiállítás vasarosnameny 7

Vásárosnamény – A Beregben és annak szívében számos, országosan is egyedülálló érték található, járjunk a tájegység bármelyik pontján. A különleges gasztronómiai ízek, az egyedülálló hímzés, a festői szépségű tájak és természetesen az Európa szerte különleges látványt nyújtó templomok mind-mind csodáltara ad okot, bárhol is járunk térség szerte. Ezen csodálatos templomokból nyílt kiállítás most a Bereg Fővárosában, Vásárosnaményban, ahol a Művelődési Ház kiállító termében bemutatásra került Csutkai Csaba által készített és lencsevégre kapott kuriózumok.Bereg, a mosolygó szentek földje című kiállítás vasarosnameny

A Bereg, a mosolygó szentek földje című kiállítás ünnepélyes megnyitójának kezdetén a fotókiállításnak helyt adó intézmény igazgatója, Iványi Tamás köszöntötte, majd mutatta be a megjelent díszvendégeket és közjogi méltóságokat.


elvalaszto 4Bereg, a mosolygó szentek földje című kiállítás vasarosnameny 1

A köszöntőt követően az újonnan alakult formáció, a Bereg szíve néptánccsoport szilágysági tánca kápráztatta el a szép számban megjelent érdeklődőket.


elvalaszto 4

Bereg, a mosolygó szentek földje című kiállítás vasarosnameny 2

Ezt követően a Filéné Huszti Zsuzsa egész termet betöltő citera játéka kényeztette a hallgatóságot, aki két a térségi népdalt adott elő.


elvalaszto 4

Bereg, a mosolygó szentek földje című kiállítás vasarosnameny 6

A kulturális műsor ezzel nem ért véget, hiszen ismét a Bereg szíve néptánccsoport tagjai ismét egy fergeteges koreográfiával egybekötött kalotaszegi legényest adtak elő.


elvalaszto 4

Bereg, a mosolygó szentek földje című kiállítás vasarosnameny 3
A folytatásban a Liszt Ferenc Vegyeskar egy csoportja két egyházi énekből álló kórusművét hallgathatták meg a jelenlévők.


elvalaszto 4

Bereg, a mosolygó szentek földje című kiállítás vasarosnameny 4

A kulturális produktumokat követően Baracsi Endre, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés alelnöke méltatta a most bemutatásra kerülő templomokat és a művészt.


elvalaszto 4
Végezetül pedig a kiállító Csutkai Csaba szólt néhány szót a páratlan gyűjteményről, ahol Tarpa, Beregdaróc, Vámosatya és Tákos templomai is közszemlére kerültek.elvalaszto 4

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Minden vélemény számít!