Közzétette - Kategória - Bereg, Szatmár és Rétköz térségi krónikái, Regionális hírek, Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei bünügyi krónikái, Szamossályi, Szatmár hírei, Szatmári szíréna

1200 forintért gyilkolt a szatmári 18 éves fiú


1200 forintért gyilkolt a szatmári 18 éves fiú

Szamossályi – Akár huszonöt év fegyházat is kaphat az a fiatal, aki brutális kegyetlenséggel végzett egy hatvanegy éves asszonnyal egy éve Szamossályiban. yereségvágyból elkövetett emberöléssel és életveszélyt okozó testi sértés kísérletével vádolja az ügyész azt a szamossályi fiatalt, aki tavaly májusban előbb vascsővel agyonvert egy helybéli asszonyt, majd ugyanezen napon kalapáccsal támadt egy másik férfira.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség vádirata szerint az alig 18 éves szamossályi fiatal alkalmi munkákból él, rendszeres jövedelme nincs. Tavaly május 27-én a vádlott a helyi presszóban italozott, és közben több tabletta nyugtatót is bevett. Miután a pénze elfogyott, elhatározta, hogy az általa látásból ismert falubelijétől, a 61 éves özvegyasszonytól fog pénzt vagy egyéb értékeket lopni.

Kora délután elment a sértett házához, bemászott a kerítésen az udvarra, majd a nyitott nyárikonyhában magához vett egy fél méter hosszú vascsövet, és közben pénz után kutatott. Ekkor érkezett haza a sértett és kérdőre vonta a betolakodót, mire a vádlott a vascsővel fejbe vágta. A földre esett sértettet tovább ütötte az eszközzel, amitől az a helyszínen elhunyt. A vádlott elvette a sértett 1.200.,- forintját, és elvitt egy 15.000,- forint értékű szivattyút is.

A gyilkosság után a vádlott a presszóban folytatta az italozást, és árulta a lopott szivattyút is, de nem talált rá vevőt. Miután a pénzét elitta, elhatározta, hogy a szintén a faluban élő 63 éves sértett férfitől fog pénzt szerezni. Kora este elment a sértett házához, bemászott a kerítésen, majd a nyitott konyhában kutatott a pénz után. Ezt meghallotta a szobában tartózkodó sértett és keresni kezdte hívatlan látogatóját. Erre a vádlott előbb egy pálinkás üveggel fejen ütötte a sértettet, majd dulakodás közben még egy kalapáccsal is többször odacsapott, végül elfutott. A sértett koponyasérülései 2-3 hónap alatt gyógyultak. A sértett felismerte a támadóját, így a rendőrség még aznap elfogta és őrizetbe vette a vádlottat.

Az ügyész életfogytig tartó szabadságvesztéssel is büntethető, nyereségvágyból elkövetett emberölés, illetve életveszélyt okozó testi sértés kísérlete, valamint lopás kísérlete miatt emelt vádat a közel egy éve előzetes letartóztatásban lévő vádlottal szemben. Az ügyész azt indítványozta, hogy a bíróság fegyházbüntetésre ítélje a férfit és tiltsa el a közügyektől, valamint kötelezze a 14 millió forintot meghaladó bűnügyi költség megfizetésére.

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük